Ανατολίτικη συνταγή: Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Κοτόπουλο
Διαφημιστικός Χώρος

Ενα ιδιαίτερο πιάτο με άρωμα ανατολής και ελαφρώς πικάντικη γευση που όμως έχει ελάχιστες θερμίδες και καλύπτει όλα τα γούστα! Το κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα θα σας ενθουσιάσει και θα θέλετε να το μαγειρεύετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Υλικά:

  • 6 μπουτάκια κοτόπουλου ή 3 στήθη (γα τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής!)
  • 5 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • χυμό από 2 μεσαια λεμόνια
  • ρίγανη (η αποξηραμένο θυμάρι για πιο απαλή γευση)
  • 2 κύβους ζωμό λαχανικών η κοτόπουλου
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κοτόπουλο

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τη μουσταρδα,το μέλι,τους κύβους λαχανικών και τον χυμό των λεμονιών στο μίξερ να ανακατευτούν καλά.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα φιλέτα κοτοπουλου,το θυμάρι και αρκετό πιπέρι.
Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 και ρίχνουμε το κοτόπουλο και τη μαρινάδα σε ένα πυρίμαχο ταψάκι.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Η συνταγή μας είναι έτοιμη! Τόσο απλά και τόσο γρήγορα! Ιδανικός συνδυασμός για το κοτόπουλο με μέλι είναι μια σαλάτα μπρόκολο, το ρύζι basmati ή ακόμη και ο πουρές πατάτας.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: www.travelgirl.gr