Σου έχει τύχει και εσένα ενώ ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής και γυμνάζεσαι, να μην έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στο σώμα σου; Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο και αδιανόητο, υπάρχει εξήγηση!

Διαφημιστικός Χώρος

Για να χάσει κανείς βάρος πρέπει καθημερινά να προσλαμβάνει λιγότερη ενέργεια (δηλαδή θερμίδες) από αυτή που καταναλώνει για το βασικό του μεταβολισμό( δηλαδή την ενέργεια που χρειάζεται για τη λειτουργία της καρδιάς, των πνευμόνων, τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος κλπ) , αλλά και για τη σωματική του δραστηριότητα. Αυτή είναι η λεγόμενη υποθερμιδική δίαιτα.

Συγκεκριμένα, με  υποθερμιδική διατροφή και άσκηση, από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες, ένας μέσος άνθρωπος μπορεί φυσιολογικά να χάσει από 0,5 έως 1 κιλό την εβδομάδα, εφόσον προσλαμβάνει 500 με 1000 θερμίδες από όσες χρειάζεται.

Παραδείγματος χάρη, εάν καθημερινά καταναλώνεις 250 θερμίδες λιγότερες και «καις» άλλες 250 θερμίδες με περπάτημα ή τρέξιμο, τότε τουλάχιστον στην αρχή, θα χάνεις 0,5 κιλό την εβδομάδα. Συνεπώς, η απώλεια βάρους απαιτεί αρκετό χρόνο και ειδικά αν σε ενδιαφέρει να χάσεις λίπος θα πρέπει να κάνεις υπομονή.

Βέβαια, ο λόγος για  τον οποίο μπορεί να μην καταλαβαίνεις ότι χάνεις λίπος και κιλά, ίσως είναι γιατί το σώμα σου αποθηκεύει ενέργεια με τη μορφή γλυκογόνου, καθώς και νερό στους μύες σου.

Μην ανησυχείς! Αυτό είναι φυσιολογικό και επιθυμητό φαινόμενο, γιατί έτσι θα βελτιωθεί η αντοχή σου και θα επιδράσει τον μεταβολισμό σου θετικά. Έτσι λοιπόν, μπορεί όντως να χάνεις λίπος, αλλά να μη φαίνεται λόγω της αύξησης των υγρών στο σώμα σου.

Μπορεί να μη βλέπεις τη διαφορά στη ζυγαριά, το σίγουρο όμως είναι ότι θα τη δεις στο σώμα αλλά και στα ρούχα σου που θα αρχίσουν να «διαμαρτύρονται» ότι… επιπλέουν πάνω σου!

Πηγή: agathiara.gr