Διαφημιστικός Χώρος

Κι ενώ μπορεί να έχεις επιμεληθεί με προσοχή την κάθε λεπτομέρεια στο βιογραφικό σου, η ανταπόκριση δεν είναι αυτή που περίμενες.

Πριν απογοητευτείς, αναλογίσου το κατά πόσο ευνοϊκά είναι τα πράγματα στον εργασιακό τομέα την τρέχουσα περίοδο αλλά και εξέτασε τα περιθώρια βελτίωσης που έχει το βιογραφικό που παρουσιάζεις. Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν δύο αλλαγές που θα μπορούσαν να ισχυροποιήσουν το CV σου και- και αφορούν και οι δύο στο όνομά σου. 

Χρησιμοποίησε το μεσαίο όνομά σου

Σε μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Social Psychology, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν αγνώστους με μοναδικό γνώμονα το όνομά τους. Όπως αποδείχθηκε, όσοι χρησιμοποιούσαν το πατρώνυμό τους (πχ. Elizabeth K Thomas), κρίθηκαν ως πιο έξυπνοι και καταρτισμένοι, ενώ όσοι είχαν δύο μεσαία ονόματα (πχ. Elizabeth KB Thomas) θεωρήθηκαν ακόμη πιο επιτυχημένοι από τους πρώτους.

Οι ψυχολόγοι Wijnand AP Van Tilburg και Eric R Igou που διεξήγαν  την έρευνα, εξήγησαν ότι αυτό συμβαίνει γιατί το πλήρες όνομα κάποιου αναφέρεται συνήθως σε κάποιο επίσημο πλαίσιο και συχνά συνδέεται με κάποια επιτυχία.

Βέβαια, εκείνο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι τα περισσότερα διάσημα «πλήρη» ονόματα ανήκουν σε άνδρες πολιτικούς, επιστήμονες και καλλιτέχνες, σε αντίθεση με τις γυναίκες.

Γράψε το όνομά σου στην πλήρη εκδοχή του

Μια πρόσφατη έρευνα στο LinkedIn κατέληξε στο ότι ενώ οι άνδρες που χρησιμοποιούν τη σύντομη εκδοχή του ονόματός τους- για παράδειγμα Rob αντί για Robert- τείνουν να αυξάνουν τις πιθανότητές τους να προσληφθούν, ενώ για τις γυναίκες ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Πηγή: madamefigaro.gr