Συνταγή από τον βραβευμένο σεφ Γιάννη Σολάκη: Τόνος ταρτάρ με ginger vinaigrette

Τόνος
Διαφημιστικός Χώρος

Τον Γιάννη Σολάκη, όσοι αγαπάτε το «καλό φαγητό» τον γνωρίζετε. Είναι από τους βραβευμένους Έλληνες σεφ με προυπηρεσία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας. Γεννήθηκε στοΗράκλειο της Κρήτης, όπου μετά τις σπουδές του, ξεκίνησε να πραγματοποιεί το όνειρό του. Η αρχή λοιπόν έγινε στη γενέτειρά του και μετά για σειρά ετών βρέθηκε στο Λονδίνο όπου εργάστηκε. Η δίψα του για γνώση στο χώρο της γαστρονομίας και η δημιουργική του προσωπικότητα τον οδήγησε σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Αργότερα μία σημαντική επαγγελματική πρόταση το οδήγησε στη Νέα Υόρκη, κι έτσι γεμάτος από γνώστη και μεγάλη πείρα, επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Αναγνωρίστηκε αμέσως η αξία του και άρχισε να βραβεύεται. Πλέον τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης βρίσκονται στο βιογραφικό του. Εγώ έχω τη χαρά να φιλοξενώ σήμερα μία από τις πιο ωραίες του συνταγές

Υλικά για 4 άτομα

Τόνος ταρτάρ

500 gr .τόνος (κιτρινόπτερος) κατά προτίμηση να είναι πολύ κρύος
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομένο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομένο
1 ματσάκι μυρωδικά [μαιντανό,σχινόπρασο,κόλιανδρο]
Αλατοπίπερο ( fleur de sel -άνθος αλατιού- )

Ginger vinaigrette

Φρεσκοστιμένος χυμός από 2 lime
Ξύσμα από ginger 20γρ
Ταμπάσκο [4 σταγονες] –αν είστε λάτρεις του καυτερού μπορείτε να προσθέσετε άλλες 3 σταγόνες
100ml σπορέλαιο
100ml φυσικό παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα πολτοποιημένο σκόρδο
Αλατοπίπερο ( fleur de sel -άνθος αλατιού- )
Θα το βρήτε σε καλά καταστήματα

Εκτέλεση της συνταγής

Τεμαχίζουμε τον τόνο σε πολύ μικρά κυβάκια και τον ανακατεύουμε με τα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι,τον μαιντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την ginger vinaigrette
Αφήνουμε τον τόνο για δέκα λεπτά εώς ότου μαριναριστεί.

Κατόπιν μοιράζουμε και τοποθετούμε το μίγμα σε 4 φόρμες (κατά προτίμιση κυλινδρικό σχήμα -5cm ύψος και 6 cm διάμετρο -)
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τέσσερα ματσάκια με τα μυρωδικά μας και τα καρφώνουμε επάνω στις φόρμες με το μίγμα του τόνου.
Κόβουμε σε φέτες το αγγουράκι και το γαρνίρουμε γύρω απο την κάθε φόρμα.
Βγάζουμε τις φόρμες και σερβίρουμε.
Για τελευταία πινελιά ραντίζουμε με ελάχιστη vinaigrette

Καλή σας όρεξη.

Πηγή: www.travelgirl.gr