Ποιος την ακούει τη Φουρέιρα: Την Ελλάδα στη Eurovision θα εκπροσωπήσουν…

Διαφημιστικός Χώρος

Η ΕΡΤ φέτος, για έναν λόγο που καταλαβαίνει μόνο η ίδια, αποφάσισε, όπως διαβάζουμε στο TV Έθνος, να στείλει φέτος στη Eurovision, ένα τραγούδι όπου θα κυριαρχούν ο ελληνικός στίχος και το ελληνικό ηχόχρωμα.

Ύστερα από 20 προτάσεις, εκ των οποίων η μία ήταν από την Ελένη Φουρέιρα, τα μέλη της επιτροπής, που αποτελείται από τους: Αναστάσιος Συμεωνίδης, Πέτρος Δουρδουμπάκης, Δημήτρης Κιτσάκης, Αλέξης Κώστας, Μιχάλης Μεσσήνης, Ανδρέας Πυλαρινός, Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος και Πανταζής Τσάρας, κατέληξαν σε τρεις υποψήφιους που θα διαγωνισθούν στον ελληνικό τελικό που θα γίνει τον Φεβρουάριο.

ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ

Το κορίτσι που γνώρισε το σαντούρι στη νεότερη γενιά συμμετέχει με το δίγλωσσο «Μην ξεχνάς τον ήλιο/ Don’t forget the sun». Ο Δημήτρης Καρράς, συνθέτης του τραγουδιού, είχε δηλώσει στο ελληνικό fan club της Eurovision ότι το τραγούδι του συνδυάζει το ελληνικό με το βαλκανικό στοιχείο και αναφέρεται σε ζητήματα όπως η παγκοσμιοποίηση, το Μεταναστευτικό και η οικονομική κρίση.

ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ

Ενα παραδοσιακό σχήμα έξι μουσικών, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τη Spider Music και συμμετέχουν με το τραγούδι «Από τη Θράκη ως την Κρήτη».Οι έξι τους δημιουργούν συνθέσεις πάνω σε παλιά, παραδοσιακά, αλλά και έντεχνα κομμάτια.

ΓΙΑΝΝΑ ΤΕΡΖΗ

Η κόρη του Πασχάλη Τερζή συμμετέχει με την Panic Records και το τραγούδι «Τ’ όνειρο μου».

Στον Ελληνικό τελικό ήταν να συμμετέχουν επίσης οι Duo Fina, οι δύο δίδυμοι τενόροι που διασκευάζουν παλιές, ελληνικές επιτυχίες και ο Τόνι Βλάχος, που γνωρίσαμε από το Voice, με το τραγούδι Baila Jazz που όμως αποκλείστηκαν!

Εσύ, πιστεύεις ότι στη Eurovision πρέπει να στέλνουμε τραγούδια με Ελληνικό στίχο;

Πηγή: marymary.gr