Το σπιτικό σιρόπι από ραπανάκι που καίει θαυματουργά το λίπος της κοιλιάς

σιρόπι
Διαφημιστικός Χώρος

Το ραπανάκι είναι ένα λαχανικό που καλλιεργείται και καταναλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο και καταναλώνεται ως επί το πλείστον ακατέργαστο σε σαλάτες. Αλλά, εκτός από αυτό το ραπανάκι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς και μπορεί να βοηθήσει σε πολλές ασθένειες.

Τα ραπανάκια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, φολικό οξύ και ανθοκυανίνες που μπορούν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το λαχανικό είναι ως επί το πλείστον αποτελεσματικό κατά του καρκίνου του στόματος, του παχέος εντέρου, του εντέρου, του νεφρού και του στομάχου. Η πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνες σημαίνει ότι το ραπανάκι είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία των δερματικών παθήσεων.

Σε παχύρρευστο πουρέ χρησιμοποιείται συχνά ως αναζωογονητική μάσκα προσώπου σε πολλά μέρη του κόσμου. Το λαχανικό είναι επίσης μια καλή επιλογή, αν είστε σε μια δίαιτα δεδομένου ότι έχει σχεδόν καθόλου θερμίδες, λίπος ή χοληστερόλη. Τα ραπανάκια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και νερό, τα οποία μπορούν να θεραπεύσουν τα πεπτικά προβλήματα – ακόμη και οι γιατροί συστήνουν τακτικά να χυμό ραπανάκι που χαλαρώνει και καταπραΰνει το πεπτικό σας σύστημα.

Κάνει όμως και θαύματα στην καύση του λίπος που μαζεύεται στην κοιλιά. Μπορούμε να πίνουμε το παρακάτω σιρόπι καθημερινά κι εκτός από τα οφέλη στην υγεία μας θα δούμε- με μια καλή διατροφή και λίγη άσκηση- να εξαφανίζεται το λίπος της κοιλιάς.

Προετοιμασία σιρόπι από ραπανάκι

Το σιρόπι αυτό θα επιταχύνει το μεταβολισμό σας και θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος, ενώ αυξάνει επίσης την παραγωγή ωφέλιμων βακτηρίων στο στομάχι σας. Δείτε πώς μπορείτε να το προετοιμάσετε:

Συστατικά

  • 125 γρ. από ραπανάκι
  • 1 κομμάτι ρίζας τζίντζερ τριμένο
  • 2 κουταλιές της κανέλας
  • 3 κουταλιές της σούπας οργανικό μέλι
  • χυμός από 2 λεμόνια

Παρασκευή

Ανακατέψτε το ραπανάκι και το τζίντζερ σε ένα μπλέντερ πρώτα, στη συνέχεια προσθέστε τον φρέσκο χυμό λεμονιού κι ανακατέψτε μερικά λεπτά. Στο τέλος, προσθέστε την κανέλα και το μέλι και ανακατέψτε ξανά, στη συνέχεια ρίξτε το σιρόπι σε ένα γυάλινο μπουκάλι και πίνετε το όποτε θέλετε.

Πηγή: marymary.gr