Ο Ιωάννης Παντελίδης μας φτιάχνει υγρό κέικ σοκολάτας!

υγρό κέικ σοκολάτας
Διαφημιστικός Χώρος

Ο Ιωάννης Παντελίδης κάθε φορά μας «τρελαίνει» τον ουρανίσκο! Το υγρό κέικ σοκολάτας το φτιάχνει φανταστικά και σας παρουσιάζω την συνταγή.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 60 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 340 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια βούτυρο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ

  • 125 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
  • 125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

υγρό κέικ σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μπολ λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων. Με ένα μίξερ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι και προσθέτουμε το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας με το βούτυρο με προσοχή να μην έχουν μείνει κομμάτια σοκολάτας. Βάζουμε το μίγμα μας σε μία αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε μέσα στο νερό για 50-60 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, μεταφέρουμε τη φόρμα σε μία σχάρα και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρουμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

Μέσα σε ένα μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με νερό (μπεν μαρί) λιώνουμε την σοκολάτα. Μόλις η σοκολάτα είναι έτοιμη αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μόλις το κέικ κρυώσει, το περιχύνουμε με την σάλτσα και καλή σας όρεξη!

Πηγή: www.travelgirl.gr