Υπάρχει τελικά αληθινή φιλία μεταξύ γυναικών;

Διαφημιστικός Χώρος

Αν απευθύνεις σε έναν άντρα το συγκεκριμένο ερώτημα κατά 90% (μετά από προσωπικό γκάλοπ) η απάντηση που θα πάρεις είναι ένα μεγάλο επιβλητικό όχι το οποίο πολύ πιθανόν θα συνοδεύεται από κάποιο ειρωνικό σχόλιο ή ανέκδοτο. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η φιλία είναι αποκλειστικό προνόμιο του ανδρικού φύλου. Ο φθόνος,η κακία και η ανταγωνιστικότητα της γυναικείας φύσης είναι τα βασικά τους επιχειρήματα.Αλήθεια ή μύθος; Κατά την δική μου ταπεινή άποψη μύθος. Δεν θα αρνηθώ ότι οι γυναικείες σχέσεις περνούν συχνά από σαράντα κύματα και σκαμπανεβάσματα. Η πολυπλοκότητα και η πονηριά του γυναικείου μυαλού δεν αποτελούν συμμάχους μας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αναπτύξουμε φιλίες ζωής! Όλες βέβαια λίγο πολύ έχουμε πληγωθεί στο παρελθόν  από κολλητές που αποδείχτηκαν σκάρτες. Σίγουρα όμως μόνο κερδισμένες βγήκαμε από αυτό. Μάθαμε να βάζουμε στη ζωή μας ανθρώπους αληθινούς που αξίζουν την προσοχή και την αγάπη μας. Δηλαδή όλες οι αντρικές φιλίες αποδείχτηκαν διαμάντια;Δε νομίζω. Κάτι που δεν θα καταλάβουν ποτέ τους είναι πως αν μια γυναικεία φιλία είναι αληθινή είναι και παντοτινή.Κάτι που δεν πιστεύω ότι ισχύει με κείνους μιας και άπαξ και παντρευτούν συνήθως καλύτερη τους φίλη γίνεται η σύζυγός τους (όσο και αν θέλουν να το αρνηθούν). Εκείνοι μπορεί να μη μας καταλαβαίνουν αλλά εμείς μια χαρά συννενοούμαστε μεταξύ μας. Ήρθε λοιπόν η ώρα να μάθεις αν έχεις δίπλα σου μια πραγματική φίλη και εγώ θα σε βοηθήσω όσο μπορώ.

Στην πραγματική φιλία δεν υπάρχει ζήλια

Αν νιώσεις ότι η φίλη σου σε ζηλεύει και όχι με την καλή έννοια,σούταρε την. Σας πληροφορώ ότι μια δυνατή σχέση φαίνεται κυρίως στις καλές στιγμές και όχι μόνο στις κακές. Αν η κολλητή σου δεν χαίρεται με τη χαρά σου αλλά απεναντίας τη φθονεί και γκρινιάζει συνεχώς για την δική της άτυχη ζωή κάτι δεν πάει καλά. Ψάξτο!

Δεν θα σε γράψει ποτέ και για κανέναν άντρα

Δεν ζω σε παράλληλο σύμπαν. Το ξέρω πως όσο μεγαλώνουμε οι προτεραιότητες στη ζωή μας καλώς ή κακώς αλλάζουν. Παρόλα αυτά κολλητή σίγουρα δεν είναι εκείνη που σε θυμάται μόνο όταν ο φίλος της την παρατήσει για πολλοστή φορά για να βγει με τους φίλους του. Το πιο πιθανόν να είναι ότι σε χρησιμοποιεί είτε για να κάνει σπάσιμο σε κείνον είτε για να καλύψει τη μοναξιά της.

Είναι δίπλα σου σε όλες τις δύσκολες στιγμές

Αληθινή φίλη είναι εκείνη που αν χρειαστεί θα πάρει ταξί στη μία τη νύχτα από την άλλη άκρη τη πόλης απλά για είναι δίπλα σου όταν την έχεις ανάγκη. Είναι εκείνη που θα σου φέρει φαγητό στη δουλειά για να αντέξεις της ατέλειωτες υπερωρίες,εκείνη που θα σε πάρει αγκαλιά,θα σου σκουπίσει τα  δάκρυα και θα κάτσει να φάει μαζί σου την δίλιτρη συσκευασία παγωτού για να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Δεν σε υποβιβάζει για να αισθανθεί εκείνη καλύτερα

Μην αφήνεις τίποτα και κανένα να σου δημιουργήσουν κόμπλεξ. Είσαι αυτή που είσαι και σε όποιον αρέσεις. Αν η κολλητή σου σε αγαπάει πραγματικά πρέπει να σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα με τον εαυτό σου και όχι να ενισχύει τις ανασφάλειες σου. Η κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη όταν είναι καλοπροαίρετη και έχει σκοπό να σε βελτιώσει σαν άνθρωπο. Αν όμως την ενοχλεί οτιδήποτε φοράς ή κάνεις μάλλον εκείνη έχει το πρόβλημα και όχι εσύ!

Ξέρει να ακούει και να μοιράζεται

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το όσα λεν οι φίλες μεταξύ τους. Είναι τόσο ωραίο το συναίσθημα του να μοιράζεσαι τα πάντα με τη κολλητή σου κάτι που κανένας άντρα δεν κάνει και ας υποστηρίζουν το αντίθετο. Το κύριο θέμα συζήτησης τους είναι η μπάλα,το στοίχημα και η δουλειά. Τα σοβαρά τα λένε μόνο στην κοπέλα τους,την αδερφή ή τη μαμά τους. Μη μιλήσω για τις ατελείωτες ώρες που κάθονται σε ένα τραπέζι χωρίς να πουν τίποτα. Ενώ δυο γυναίκες πάντα έχουν κάτι να πουν και να μοιραστούν.Επικοινωνούν.Βέβαια υπάρχουν και εκείνες οι “φίλες” που νομίζουν ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους και μιλάνε ακατάπαυστα για τα ατελείωτα προβλήματα τους χωρίς να νοιάζονται καθόλου για τα δικά σας. Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν χώρο στη ζωή σας γι” αυτό απαλλαχτείτε όσο είναι καιρός!

Υ.Σ. Το σημερινό άρθρο είναι αφιερωμένο στις δικές μου αγαπημένες, λατρεμένες, θεότρελες, παντοτινές φίλες. Ξέρουν αυτές!

Πηγή: frantalina.com