Ανά καιρούς έχουν διατυπωθεί ποικίλες έρευνες, σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα της απόστασης σε μια σχέση. Αν προσεγγίσει κανείς το θέμα αντικειμενικά και μόνο, το απολύτως λογικό είναι να καταλήξει πως μια τέτοια σχέση είναι καταδικασμένη και «χάσιμο χρόνου».

Η επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου, τα μηνύματα μέσω facebook, και η οπτική επαφή μέσω skype, δε μπορούν να συγκριθούν σε καμία περίπτωση με την αίσθηση του να ξυπνάς μαζί με τον αγαπημένο σου, να τον ακουμπάς, να τον φιλάς και να του μιλάς όποτε θέλεις, έτσι δεν είναι;

Διαφημιστικός Χώρος

Κι όμως, τα αποτελέσματα των ερευνών, φαίνεται πως δίνουν μια άλλη οπτική, σε σχέση με αυτό που υποστηρίζεται τόσα χρόνια από την κοινή γνώμη.

Για να σας πείσω όμως, θα σας μιλήσω καλύτερα με αποδείξεις!

Πρόσφατη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Κουήνς, με δείγμα 474 γυναίκες και 243 άνδρες που είχαν σχέση εξ αποστάσεως και 314 γυναίκες και 111 άνδρες που ζούσαν μαζί, έδειξε ότι οι σχέσεις εξ  αποστάσεως είναι το ίδιο ποιοτικές με τις σχέσεις που δεν έχουν απόσταση, και κάποιες φόρες ίσως και περισσότερο.

Μια άλλη έρευνα, με το ίδιο θέμα, που διεξήχθη στο City University of Hong Kong, από την Crystal Jiang, απέδειξε ότι η επικοινωνία των ζευγαριών που διατηρούν σχέση από μακριά, είναι πιο συχνής και πιο ουσιαστική, καθώς τα ζευγάρια αποκτούν μεγαλύτερη οικειότητα μεταξύ τους. Το γεγονός αυτό, δικαιολογείται, αν σκεφτεί κανείς ότι τα ζευγάρια, προσπαθώντας να καλύψουν το μέγεθος της απόστασης μοιράζονται περισσότερα πράγματα με τον σύντροφό τους. Έτσι, ανοίγονται πιο πολύ, είναι πιο ειλικρινείς και χαλαροί, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς τους, με αποτέλεσμα τα θεμέλια της σχέσης του να γίνονται πιο γερά.

Ένα άλλο πλεονέκτημα που κερδίζει κανείς όταν διατηρεί σχέση από απόσταση είναι ότι μαθαίνει καλύτερα τον εαυτό του. Και τι εννοώ με αυτό; Θα σας εξηγήσω αμέσως!

Καλώς ή κακώς, οι σχέσεις από απόσταση δεν είναι ένα εύκολο ζήτημα. Πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν, ανά πάσα στιγμή και να ταράξουν για τα καλά τα λιμνάζοντα νερά των εξ αποστάσεως ζευγαριών. Από την πιο ασήμαντη σκηνή ζήλιας, μέχρι την πιο σημαντική παρεξήγηση, τα νεύρα και η απογοήτευση παραμονεύουν και είναι έτοιμα να δώσουν τη χαριστική βολή στη σχέση τους. Αν όμως αστοχήσουν, το μόνο σίγουρο είναι, ότι θα έχουν βγει κερδισμένοι. Κι αυτό, γιατί θα έχουν ανακαλύψει τις αντοχές και τα όρια τους, κάτι που πιθανόν να μην είχαν καταφέρει αν ήταν καθημερινά μαζί με το ταίρι τους. Καθόλου κακό ε;

Αν σκέφτεστε λοιπόν, να δημιουργήσετε μια τέτοια σχέση, ή αν βρίσκετε ήδη μέσα σε αυτήν, ακολουθούν μερικές συμβουλές, που υπόσχονται να σας βοηθήσουν να την διατηρήσετε με επιτυχία και χωρίς περιττούς καβγάδες.

  • Με όπλο σας την τεχνολογία

Οκ, είπαμε και παραπάνω πως δεν είναι ότι καλύτερο να είσαι όλη μέρα στο τηλέφωνο και στα social media, μόνο και μόνο για να μιλήσεις με το άλλο σου μισό. Αλλά αν σκεφτείτε ότι τα παλαιότερα χρόνια δεν υπήρχε καμία από αυτές τις ανέσεις, δε θα τις θεωρούσατε και τόσο δεδομένες. Εκμεταλλευτείτε τες, χωρίς υπερβολές και θα δείτε πως θα νιώσετε ότι είστε πιο κοντά με τον σύντροφό σας.

  • Να εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε

Η παλιά αυτή παροιμία, ταιριάζει γάντι στην συγκεκριμένη περίπτωση. Όπως προαναφέραμε, οι παρεξηγήσεις μπορούν να γίνουν καθημερινή υπόθεση στις σχέσεις εξ αποστάσεως, αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Βάλτε τα όρια σας και μιλήστε ανοιχτά για τις απαιτήσεις που θα έχετε μεταξύ σας. Με αυτόν τρόπο, θα αποφύγετε περιττούς καυγάδες και η φλόγα του έρωτά σας θα παραμείνει αναμμένη.

  • Ζήλια μου, σαν την αγάπη είσαι τόσο δυνατή

Όσο δυνατή και αν είναι η ζήλια σας, πρέπει να βρείτε τρόπο να την ξεφορτωθείτε. Ναι, ναι. Η ζήλια βλάπτει σοβαρά εσάς και τους γύρω σας. Συμβουλευτείτε την εμπιστοσύνη για να την διώξετε! Δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα από την εμπιστοσύνη και τον αμοιβαίο σεβασμό. Αν θέλετε να στεριώσει η σχέση σας, πρέπει να βγάλετε από το μυαλό σας οποιαδήποτε αρνητική σκέψη που σας βασανίζει. Στο κάτω κάτω, άμα δε σας ήθελε δε θα ήταν μαζί σας. Ειδικά από απόσταση!

  • Κλείστε ραντεβού!

Μπορεί τον περισσότερο καιρό να είστε μακριά ο ένας από τον άλλον, όμως κάποια στιγμή σίγουρα θα συναντηθείτε από κοντά. Φροντίστε λοιπόν αυτή η στιγμή να είναι σχεδιασμένη όπως ακριβώς την φανταζόσασταν. Δώστε ραντεβού σε ένα μέρος που αγαπάτε και οι δύο σας, ή κανονίστε να κάνετε κάτι που τρελαίνεστε να κάνετε μαζί. Έτσι, θα αναμένετε και οι δύο με ανυπομονησία τη μεγάλη συνάντηση και θα ξεχνάτε για λίγο τις μέρες που σας έχουν μείνει, μέχρι να βρεθείτε και πάλι μαζί.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νιώσετε αμφιβολίες για την εξ αποστάσεως σχέση σας, ή θα βρεθεί κάποιος να σας πει τη χαρακτηριστική φράση, «πραγματικά δε ξέρω πως τα καταφέρνετε, εγώ δε θα μπορούσα», θυμηθείτε όλα τα παραπάνω. Αν πάλι, είστε διστακτικοί και φοβάστε να το δοκιμάσετε, θυμηθείτε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όταν υπάρχει θέληση. Ούτως ή άλλως, όλες οι προσπάθειες κάποια στιγμή ανταμείβονται.

Πηγή: agathiara.gr