Διαφημιστικός Χώρος

Οσο υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει ελπίδα: Το αγόρι που οι γονείς του άφησαν να πεθάνει γιατί νόμιζαν ότι ήταν μάγος, στην πρώτη του μέρα στο σχολείο.

Πριν αρκετό καιρό εν έτη 2016, η εικόνα ενός «στοιχειωμένου» αγοριού από τη Νιγηρία το οποίο είχαν εγκαταλείψει οι γονείς του επειδή πίστευαν ότι ήταν μάγος και το είχαν αφήσει να τριγυρνά στους δρόμους γυμνό, αποστεωμένο και αφυδατωμένο προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο.
Μια φωτογραφία που στοίχειωσε το μυαλό μας, και χαράχτηκε στη μνήμη μας ως μια από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες του 2016. 
Ηταν στις 30 Ιανουαρίου του 2016 όταν μια γυναίκα από τη Δανία, η φιλάνθρωπος Anja Ringgren Loven, έβαλε τέλος στο μαρτύριο αυτού του παιδιού που έμοιαζε με αγρίμι, πλησιάζοντάς το και δίνοντάς του νερό από ένα μπουκάλι που είχε μαζί της και λίγα μπισκότα. Από τότε ανέλαβε προσωπικά την ανάρρωσή του και το ξανάφερε στη ζωή.

Ζούσε στους δρόμους για 8 ολόκληρους μήνες

Οσο συγκλονιστική είναι η ιστορία του 3χρονου αγοριού, το οποίο εξορίστηκε από το σπίτι του και έζησε στους δρόμους σαν ζώο για οκτώ ολόκληρους μήνες τρώγοντας αποφάγια, πολλαπλάσια συγκλονιστικό είναι το πείσμα του να επιβιώσει σε συνθήκες που είναι σχεδόν αδύνατον να ζήσει άνθρωπος. Πόσο μάλλον ένα τόσο μικρό παιδί.

Οσο υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει ελπίδα…

Χάρις στην ευαισθησία της Loven και κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, η ζωή αυτού του παιδιού σώθηκε και η εξέλιξη της υγείας του είναι αξιοθαύμαστη. Μέσα σε 12 μήνες, αυτό το «αγρίμι» μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο και υγιέστατο αγόρι, το οποίο ανταποκρίθηκε πλήρως στη θεραπεία που υποβλήθηκε.

Μια εικόνα που προκάλεσε δάκρυα και συγκίνηση σε εκατομμύρια ανθρώπους μεταφέροντας το μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να χάνουμε την πίστη μας στην ανθρωπότητα και ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει ελπίδα.